ahşap oyuncak-mağaza

Tahta oyuncak, akıl oyunları, tahta kitler, yapı tuğlaları, müzik çanları için... www.ahsapoyuncak.web.tr

18 Ocak 2015 Pazar

Gel Oyna ve T-istasyonu- Güncel


Son güncel durumumuzun birçok kişi tarafından bilinmediğini  gördüğümden, Gel Oyna  ve T-istasyonu ile ilgili  bazı temel bilgileri aktarmak, hatırlatmak  istiyorum. 


Gel Oyna Bostancı’daki yerinde hizmet vermektedir. Pazar günleri hariç 9.00- 19.00   arası açıktır.   Önümüzdeki dönem Pazar günleri de açık olması  planlanmaktadır.

Gel Oyna’nın alanı okul gruplarının da gelebileceği şekildedir. 120 m2 lik alanın bir bölümü ahşap oyuncak mağazası olup, diğer bölümler ise etkinliklerde, eğitimlerde,  buluşmalarda ve ahşap oyuncak yapım atölyesi olarak kullanılmaktadır. Arka tarafta apartmanın bahçesini ve ayrıca mağaza önünü kullanma imkanımız vardır.

.

Gel Oyna’nın geçmişi  2003 yılına kadar dayanır. Oyun, sanat ve zanaat derneğinin ardından 2008 de ticari kimlik oluşmuştur.

Gel Oyna bir süredir AVM lerde yer almamaktadır. Daha önce Meydan AVM/Ümraniye ve  AVM/Merter’de hizmet vermiştir. Daha sonra Meydan AVM Ümraniye ve Cities Nişantaşı’nda 2013-2014 de düzenli etkinlikler yapmıştır.


2006 dan itibaren başta Şişli ekolojik pazarında etkinlik ve oyuncak satışı ile yer alan Gel Oyna’nın kurucusu Şule Şenol yazdan beri ekolojik pazarlarda yer almamaktadır. Fakat yakın zamanda ekolojik pazarlarda tekrar yer almayı hedeflemektedir. 2009 da yapmış olduğumuz „ondan sonra projesi“   linki   10 dan sonra, ondan sonra

T-istasyonu  projesi ise kendi içinde bir metodolojisi olan ve Şule Şenol tarafından geliştirilmiş, sürdürülebilir, alternatif bir oyun, sanat ve zanaatla öğrenme ve birarada  durma biçimidir. Bireysel fayda dışında daha çok toplumsal fayda amaçlıdır. Her yaş grubu ve yetişkinlerle de uygulanabilir. T-istasyonun tüm istasyonlarının, sesli kitabının yer aldığı büyük bir organizasyon henüz gerçekleştirilmemiştir.

T istasyonu farklı yerlerde, farklı şekillerde  uygulanabilecek şekilde şekilde tasarlanmıştır. Gel Oyna T-istasyonu çalışmalarını eğitmen olarak gerçekleştirmek isteyenler bize başvurabilirler.
Ayrıca ahşap oyuncak- eğitim aracı tasarım, çeşitlilik yapımı ile ilgili eğitimler  vermekteyiz,  danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

Gel Oyna’nın üç ayrı internet sitesi mevcuttur. 


Gel Oyna genel: geloyna.com.tr
Blog: t-istasyonu-geloyna.blogspot. com.tr

 Facebook sayfalarımız:
Ayrıca fazla kullanmasak da twitter ve instagram hesabımız da mevcuttur.
Gel Oyna birçok defa basında yer almıştır. Son yayın (Bu yayının 4.35 inci dakikasında Soma küp- yaşam dönüşümdür oyunu anlatılmıştır)
10 Ağustos 2014 de yazılı basında:
Yapmak istediklerimizin çok kişiye, çevreye, ekolojiye fayda getireceğine inanıyorua. Çalışmalarımızla ilgili bilgileri paylaşıp toplumun her kesimine ulaşması için yardımcı olabilecek proje sponsorlarına, ortaklarına  da ihtiyacımız vardır.
 Ayrıca okulunuz, çocuklarınız, yaşlı veya engelli yakınlarınız için oyun, oyuncak ve aktivite önerilerimiz için de bizimle irtibata geçebilirsiniz.
e-mail: geloynaetkinlikleri@gmail.com

Ama en önemlisi tabii bizi ziyaret ediniz.

Şule Şenol                                                               İstanbul, 18.1. 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder